TeamSkididrott

Teamet bildades inför säsongen 2014/2015 av Elisabeth Högberg, Ingela Andersson, Daniel Gustavsson och Victor Agestam för att optimera deras satsning mot världseliten inom skidskytte. Samtliga hade under en tid tillhört de svenska landslagstrupperna men av olika anledningar sökte de efter ett annat upplägg och nya utmaningar och därför startades Team Skididrott under ledning av tränaren Pär Svärdfeldt. Teamet har sin bas i Östersund där större delen av grundträningen genomförs.

Syftet med grundandet av teamet var att tillsammans kunna hitta ett upplägg och miljö där samtliga medlemmar får utvecklas i sin takt och sparra varandra till att nå de gemensamma målsättningarna i form av OS 2018 i Pyeongchang samt hemma-VM i Östersund 2019.

Det som startade som en gemensam träningsgrupp i Östersund 2014/2015 har sedan vidareutvecklats tack vare medlemmarnas tankar och visioner, allt för att skapa de optimala förutsättningarna för att nå världseliten. Förhoppningen är att de kommande säsongerna fortsätta utvecklingen av teamet och optimera satsningen för medlemmarna ännu mer.

Som ett led i utvecklingen förstärktes teamet inför säsongen 2016/2017 av tre starka åkare med  tidigare landslagsmeriter. Frida Gustavsson, Peppe Femling och Christofer Eriksson tog plats i teamet efter att Victor Agestam tyvärr valt att avsluta sin elitsatsning.

Säsongen 2017/2018 blev det ytterliggare förändringar i teamets trupp. Frida Gustavsson valde att satsa på jobb och utbildning istället. Peppe Femling tackade ja till en plats i landslagets träningsgrupp. Båda lämnade därmed teamet. Simon Hallström blev teamet tillskott inför säsongen. Detta efter 4 år i skidskytteförbundets träningsgrupper.

Inför Säsongen 2018/2019 valde Christofer en satsning utanför teamet. Resterande åkare (Bettan, Ingela, Daniel och Simon) fortsätter sin satsning med teamet

Teamet består idag av Elisabeth Högberg, Ingela Andersson, Daniel Gustavsson och Simon Hallström.

Teamets grundvärderingar är att bidra med god kamratskap, positiv energi och att pusha varandra framåt i träningen.