Samarbetspartners

Samarbetspartners

På Norma Precision AB, grundat 1902, tillverkas ammunition till över 110 kalibrar, inom skytte och jakt. Fabriken ligger i Åmotfors i Värmland och över 200 personer jobbar med allt från inkommande råmaterial, kvalitetskontroller, skjuttester, framtagande av egna verktyg till produktionen av kulor, hylsor och laddning av patroner. På 1990-talet byggdes skjutbanorna ut med en kylkammare – en av få anläggningar i Europa, för att ge skidskyttar möjlighet att testa både vapen och ammunition i rätt temperatur. Skidskyttegymnasier och landslag, utnyttjar denna möjlighet. Norma har bland annat gästats av amerikanska, svenska och norska landslagen. Kylanläggningen har ständigt utvecklats tillsammans med norska landslaget för att optimera testerna för skidskyttet. Norma levererar riktigt bra ammunition till oss i teamet så att vi kan skjuta alla träff.
Ramundberget, en utpost vid vägens ände och på gränsen till den orörda fjällvärlden. Alltsedan starten 1936 och till idag är Ramis en favorit för många. Själva litenheten är ett nyckelord som vi värnar om och behandlar med respekt även när vi planerar för det framtida Ramundberget. Ramundberget är ett äkta småskaligt alternativ till de som söker något bortom det massproducerade och lättkonsumerade. Självklart har vi höga ambitioner men eftersom vi är en ort som tänker annorlunda, sker all expansion utifrån våra fundament. Vi kommer nog aldrig att bli en ort för alla, men för allt fler verkar vi vara den enda ort man kan tänka sig.

 

Restaurang Viktoria är belägen i centrala Östersund och servera traditionell husmanskost, lunch och a la carte. Ett stort plus är deras uteservering som ligger på taket. De ordnar även festarrangemang och catering.
Staples är en amerikansk global leverantör av kontorsrelaterade produkter som kontorsmöbler och kontorsvaror, både till företag och privatpersoner.
Brogården är ett bygg- och fastighetsbolag som förvärvar och förädlar objekt i Sverige. Dessa kan vara råmark eller byggnader med potential för ny, på– eller ombyggnad; dvs. mark eller byggnader som har en felaktig användning i förhållande till sin kapacitet. Deras affärsidé är att skapa attraktivt boende som uppfyller individuella behov nu och i framtiden, samt utveckla och långsiktigt äga förvaltningsfastigheter.
Rottefella has partnered with the best athletes in cross-country skiing for almost 100 years. The first breakthrough for the binding was in the Winter Olympic Games in St. Moritz in 1928, when the Norwegian military patrol used the bindings and won the gold medal. Since then, top skiers have made valuable contributions to our products, and have pushed our development further. In both the Winter Olympics in Sotchi in 2014 and the World Nordic Championships in Falun in 2015, athletes on Rottefella bindings have won a majority of the medals, more than any other binding producer. And the success continued in the 2015/2016 season. Today, most of the top athletes in cross-country skiing and biathlon compete on Rottefella binding systems, and contribute with valuable insights to make our bindings even better.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagheera bemer traktor Fjelljakt Innerjoy fysiotest friskhusetskididrott