Viva la frane!

6 september, 2018 Av av teamskididrott@gmail.com

Just nu befinner vi oss alla i Teamet på Arlanda för att åka iväg på nästa läger, men mer om det längre ner i inlägget. Först en liten resumé på Rullskidskytte SM som avgjordes för två helger sedan.

 

Nytt för i år var att det kördes en längdtävling dagen innan SM startade. Men även den kommer vara grundade i uttagningar till säsongs start så alla skidskyttar stod på startlinjen. Damerna körde 5km och herrarna 7.5km. Bästa placering för dagen blev Bettan på en 4:e plats efter segrande längdlandslags åkaren Evelina Settlin. På herrsidan gjorde båda grabbarna bra lopp och med en tajt resultatlista så knep Simon en 6:e plats och Daniel en 17:e plats efter segrande Martin Ponsiuloma.

På lördagen startade SM med en sprint. Bettan fick till ett riktigt bra lopp och lyckades ta SM guldet. Hon blev dock 3:a i tävlingen då norska och finska skidskyttelandslaget var på plats och Tiril Eckhoff vann med 8 sekunders marginal till Bettan som sköt 0+1. Grabbarna hade en lite sämre dag på vallen med 3 bom vardera men Simon knep ändå en fin 5:e plats bland svenskarna (6:a totalt). Daniel körde in på en 12:e plats (17:e totalt).

Under distansen blev det en spännande uppgörelse på damsidan mellan Bettan och Hanna Öberg. Efter strålade skytte på Bettan med endast 1bom så fick hon se sig besegrad av Hanna med 2 sekunders marginal och därmed ett SM silver.

Daniel hade en bättre dag på skjutvallen på distansen och fick med sig 3bom totalt och slutade på en fin 8:e plats av svenskarna (12:a totalt). Simon hade lite jobbigt på vallen och fick tyvärr med sig 7bom, men med bra åkning tog han en 10:e plats av svenskarna (15:e totalt).

 

Det var riktigt bra att få känna på hetluften och tävla för att se vad som är bra resp. dåligt och kunna jobba vidare med detaljer mot säsongs start.

 

 

Men nu.. som sagt är vi alla på Arlanda nu och ska lyfta mot Zurich och vidare mot Geneve om ca 1h. Därifrån tar vi hyrbil i riktning Frankrike, närmare bestämt Bessans. Det blir träningsläger på 1700möh där i 2 veckor.

Mer uppdatering därifrån kommer…