VC och IBU

VC och IBU

7 december, 2017 Av av teamskididrott@gmail.com

Då Hanna Öberg blev sjuk under världscupveckan i Östersund fick Bettan hoppa in och tävla under sprinten. Efter att ha tränat ett pass på morgonen innan Bettan fick veta att hon skulle köra sprinttävlingen samma kväll, var kroppen inte på topp. Men med ett felfritt skytte, 0+0, slutade hon på 30:e plats och kvalade vidare till jaktstarten. På jaktstarten slutade Bettan på 44:e plats med de andra svenskorna strax framför.
Bettan känner stor revanschlust efter världscupen i Östersund då hon har betydligt större kapacitet i skidåkningen att visa upp.

Nu befinner sig både Bettan och Ingela i Lenzerheide (Schweiz) för IBU-Cup tävlingar fredag-söndag denna vecka, med mix-stafetter, sprint respektive jaktstart på programmet. Äntligen får Ingela ställa sig på startlinjen igen som inte tävlat sedan uttagningstävlingarna i Östersund.
Tävlingarna i Lenzerheide går på s.k. höghöjd (ca 1500 m.ö.h.).

Simon, Daniel och Christofer tävlar i Sverige-Cupen i Idre Fjäll kommande helg med distans och sprint.

_20171207_103213