Framgångar på IBU-cup

Framgångar på IBU-cup

26 november, 2017 Av av teamskididrott@gmail.com

Hej alla glada läsare,

Under helgen har 4 femtedelar av teamet varit ute på den internationella scenen. Bettan tillsammans med grabbarna har varit i Sjusjöen, Norge på IBU-cup.

Bettan lyckades allra bäst med en individuell 5:e plats!!! Bettan sköt 0+1 och med supersnabb fart i spåret nådde hon den placeringen. Upp till seger fattades bara ca 20 sekunder. Så med två nollor i protokollet så kan det bli seger-champagne nästa gång!

– Jag är nöjd! Är Bettans enkla kommentar om helgen. Det är roligt att man hänger med i åkningen så pass bra, tillägger Bettan.

Framgångarna slutade inte där. För under söndagen stafetter fick Bettan kliva upp på podiumet tillsammans med Tobias Arwidsson i singelmix-stafetten. En stabil laginsats med bra åkning och framförallt bra skytte bäddade för den fina pallplaceringen!

På herrsidan har resultaten inte varit lika vassa. Men Christofer var bästa svensk under första sprintloppet med bra åkfart och skyttet 1-3 i dimma, regn och blåst. Ett gångbart skytteresultat då även Simon hade 4 bom och Danne 3 st bom, men några placeringar längre ned.

Danne och Simon steppade upp något under nästa sprint. Båda noterade 2 bom, men hade önskat bättre åkform. Christofer hade tyvärr en sämre dag på vallen, men har iaf bra speed under skidorna.

Danne och Simon fick tillsammans med Johanna Skottheim och Olga Alifiravets bilda Mixstafettlag. Där gjorde hela laget stabila insatser som räckte till en fin 7:e plats.

– Det är kul med stafetter! Summerar Danne och Simon tävlingshelgens sista dag.

Framöver väntar nya landslagsuttagningar. Så det blir spännande att se var teamet får representera nästa gång och skörda nya framgångar!

Ses och hörs! Håll era tummar för oss! ?