Winter is coming…

1 november, 2017 Av av teamskididrott@gmail.com

Vi har nu bytt sol och värme på Mallorca mot sen höst och tidig vinter i Sverige. Simon och Christofer är med Militärlandslaget i Idre Fjäll på träningsläger. Bettan, Ingela och Daniel är hemma i Östersund och gör de sista träningspassen på barmark innan de åker till Ramundberget på lördag, som också Simon och Christofer ansluter till på söndag.

Ingela och Bettan deltog också i Vinterfestivalen och WV supersprint (100m) i Östersund i helgen. Ingela kvalade vidare till söndagens finaler, tyvärr missade Bettan att kvalificera sig med endast 0,04 sekunders marginal.

I Idre Fjäll finns det ca 4km skidspår och efter några blåsiga första träningsdagar har vädret nu stabiliserat sig. Träningsbelastningen har successivt stegrats under lägret och vi varvar den fysiska träningen med att genomföra skidtester och fokusera på skjuttekniken nu när vi gått över till skidåkning på snö – där kylan och utrustningen (skidor istället för rullskidor) skiljer sig från barmarksträningen.

Flera i teamet är anmälda till Bruksvallsloppet den 11 november, en längdskidtävling som blir en bra ”genomkörare” innan säsongspremiären i skidskytte helgen därefter.

received_10154648209736887.jpeg