Ny tävlingshelg

16 december, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Hejsan!

Ny vecka och nya tävlingar. Teamet befinner sig fortfarande på lite olika mark med bl.a. Daniel, Frida och Christofer hemma i Sverige där de första Swe-Cup tävlingarna gått av stapeln i Piteå. Ingela och Bettan är just nu i Obertilliach för nya IBU Cup tävlingar samt Peppe som kör världscup i Tjeckiska Nove Mesto.

Swecup premiären gick som sagt av stapeln uppe i Piteå förra helgen med Daniel, Frida och Christofer. Teamet fick bl.a. med sig:

1:a plats i distansen av Daniel

2:a plats i sprinten av Christofer

4:e plats i distansen av Frida

Fina resultat med en gryende form av alla åkare där.

Sen igår drog sista världscupshelgen igång innan juluppehållet där vi har Peppe på plats. Där var det sprint på programmet och efter att ha brottats lite med formen blev det en 56:e plats där och ett bra resultat i rätt riktning. Peppe kör jaktstart imorgon inför proppade läktare. Igår var det 30 000 åskådare på plats,, en torsdag kväll alltså.

Och sen har det även varit tävlingar idag i Österrikiska Obertilliach där teamet har Ingela och Bettan på plats. 15 km distans stod på planen. Båda två med stabila lopp och en träffprocent på 90% ledde till en riktigt fin 10:e plats för ingela samt tätt i rygg så fick vi in Bettan på en 12:e plats. Nya tävlingar även för dem imorgon då blir det sprinttävlingar.

Bettan gjorde även säsongsdebut på världscupen i Pokljuka förra veckan och fick med sig en 60:e plats därifrån. Med ovisshet i uttagningar till stafetter m.m. tvingades hon avstå efterföljande dags jaktstartstävlingar.

Fortsättning följer.. 🙂

/Teamet