Pannlampsträning

7 december, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Efter längdtävlingarna i Idre Fjäll har Christofer och Daniel tillsammans med Frida spenderat några träningsdagar i Storhogna/Åsarna. Eftersom skjutvallen och större delen av spårsystemet kring skidskyttestadion i Östersund var avspärrad under världscupveckan, fanns det bättre träningsförutsättningar i Åsarna som har en skjutvall och Storhogna med sitt långa spårsystem. Eftersom Christofer, Daniel och Frida inte hade några tävlingar på schemat passade det bra att öka träningsmängden, vilket innebar några härliga långpass i mörkret med pannlampa (bilden).

Efter IBU-Cupen i Beitostölen blev Bettan uttagen som reserv till världscupen i Östersund och var därför på plats och beredde sig för att tävla om någon i landslaget blev sjuk.
Ingela valde att stanna kvar hemma i Östersund för att fokusera på träningen innan de nästa IBU-Cup tävlingarna som genomförs i Ridnaun (Italien) kommande helg och därefter Obertilliach (Österrike) helgen därefter. Både Ingela, Bettan och Peppe är uttagna till de båda IBU-Cuperna. Ni kan följa tävlingarna via IBU Live här.

Christofer, Daniel och Frida genomför nu de sista förberedelserna inför kommande helgs Sverige-Cup tävlingar i Piteå. Tävlingarna börjar med en distans på lördag och därefter en sprint på söndag. Tävlingarna har stor betydelse i uttagningarna till internationellt tävlande efter nyår, och Christofer, Daniel och Frida är väldigt taggade på att kvalificera sig! Mer om Sverige-Cupen i Piteå, med startlistor och resultatlistor, hittar ni här.

 

img_20161130_175935