Säsongspremiär och uttagningar

23 november, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Hej,

I helgen så var det säsongspremiär i Östersund för oss i teamet och det i form av uttagningstävlingar till de första internationella tävlingarna (Världscup och IBU-cup).

Under lördagen var det en kortdistans där damerna körde 10km med 4 skjutningar där det var 40 sekunders tillägg för varje bom och herrarna körde 12.5km med 4 skjutningar med 40 sekunders tillägg. Det blev en helt okej dag för oss i teamet där vi gjorde stabila resultat, utan något riktigt toppresultat som vi vet att vi kan. Bettan och Peppe lyckades bäst genom att komma 4a medan Daniel hamnade på 5e plats, Ingela på 6e plats och Christofer på en 18e plats, Christofer låg riktigt bra med fram till sista skjutningen där han drog på sig lite mycket bom.

På söndagen var det en vanlig sprint som gällde och där fick vi glädjande lite pallplatser till teamet. Peppe kom 2a efter riktigt stark åkning, Ingela kom på en 3e plats, Daniel på en 8e och Christofer på en 10e plats, Bettan sköt tyvärr 5 träff på fel bana i stå vilket gjorde att hon fick 5 bom vilket gjorde att hon hamnade en bit ner i resultatlistan men farten under skidorna var det inget fel på då hon hade snabbast åktid för dagen.

Reslutatlistor finns på skidskytte.se

Så allt som allt så blev det en bra helg för oss i teamet med många bra placeringar trots att vi vet att vi har mer att ge, så kan bli en riktigt rolig fortsättning på säsongen.

Efter helgens tävlingar så togs även världscup och IBU-cup lagen ut. Peppe blev uttagen till världscuptruppen i Östersund, Ingela och Bettan blev uttagen till IBU-cupen i Beitostölen och Christofer, Daniel och Frida blev tyvärr inte uttagen till någonting. Ni kan läsa mer om uttagningarna på HÄR

Världscupprogrammet ser ut såhär:

  • 27/11 mixstafett och singelmixstafett
  • 30/11 Distans Damer
  • 1/12 Distans Herrar
  • 3/12 Sprint Damer och Herrar
  • 4/12 Jaktstart Damer och Herrar

Det är dock inte klart vilka tävlingar som Peppe får köra utan det offentliggörs senare. Tävlingar sänds på SVT.

IBU-cupprogrammet ser ut såhär:

  • 25/11 Sprint
  • 26/11 Sprint
  • 27/11 Mixstafett och Singelmixstafett

Tävlingarna kan följas via liveresultat HÄR

För Daniel och Christofer blir nästa tävling en sverigecup i längd i Idre den 27/11, tävlingsformen är 15 km skate. Ni kan följa tävlingen via liveresultat HÄR.

För Frida blir nästa tävling Sverige-cup skidskytte i Piteå 10-11/12.

Här kommer lite bilder:

Bettan under Distansen

Bettan under Distansen Foto: skidskytteförbundet

Daniel under distansen

Daniel under distansen. Foto: skidskytteförbundet

Peppe under distansen

Peppe under distansen

Bettan och Ingela efter genomförd tävling

Bettan och Ingela efter genomförd tävling

Ingela under distansen

Ingela under distansen