Ramundberget

10 november, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Hej!

Nu har vi spenderat en vecka på skidor i Ramundberget och vi stortrivs verkligen. Här har vi fantastiska förhållanden i ett riktigt vinterlandskap med ca 40 km pistade spår, vilket är väldigt ovanligt i början på november. Det har även varit rätt kallt med två dagar där temperaturen var under -20 grader, men som tur var gick det över fort för det är lite väl kyligt att träna i det.

I början av lägret så hade vi mycket fokus på långa lugna skidturer för att komma in i skidträningen bra och sedan har vi successivt skruvat upp intensiteten ju längre lägret har gått. Samma gäller skyttet där vi i början av lägret försökte hitta en bra känsla på snöunderlaget, som skiljer sig något från sommarens underlag som är mycket hårdare, och sedan skruvat upp hastigheten och belastningen även där i form av man mot man skytte och skytte under hög belastning. Vi har  bland annat kört många fina skidturer uppe på mittåkläppen, intervaller uppför mittåkläppsvägen samt en skyttetour som vi avslutade idag med en jaktstart i intervallform. Skyttetouren gick till så att vi fick 1 sekunds tillägg för varje bom vi har skjutit under lägret och av det resultatet gjorde vi en startlista som vi startade efter och under intervallen så fick man 10 sekunders tillägg på vilan mellan intervallerna för varje bom som man sköt. Det blev en riktigt tuff kamp både för tjejerna och killarna som slutade med seger för Ingela och Daniel. 

De sista dagarna här i Ramundberget så kommer vi att köra en långtur imorgon, Race på lördag och en långtur på söndag innan vi åker hem till Östersund och laddar inför säsongsstarten 19-20 november, vi längtar!

Här kommer ett gäng bilder från veckan:

Ingela skjuter

Frida skjuter

Bettan förbereder sig för skytte

Vi har testat skidor


Gemensamt skytte

Peppe skjuter

Frida under en intervall

Gruppbild en kylig morgon

Ombyte efter avklarat intervallpass

Ingela klar med sista intervallen


Daniel laddar på under en intervall