Hårdkörning

19 oktober, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Ännu några dagar har förflutit här på Mallorca och vårt läger börjar nu lida mot sitt slut. Idag på förmiddagen har vi tagit oss an den beryktade backen Sa Calobra, en backe med 668 meters stigning fördelat på 10km och 26st serpentiner. Vi har under tidigare läger här på våren cyklat den ett antal gånger men detta var första gången på rullskidor för samtliga. En riktig utmaning men det var riktigt kul att klarat av.


Sedan vilodagen i söndags har vi också hunnit med backen Selva-Lluc under ett intervallpass på eftermiddagen. Fokus har verkligen varit på att nyttja den tuffa terrängen med alla backar som bjuds här på Mallis.


Då vi kört en hel del tuffa pass här nere har det varit viktigt att hålla rätt intensitet samt att hålla koll på att återhämtningen är tillräcklig, därför har vi använt oss av en laktatmätare från Fysiotest på detta läger. Vi är mycket glada att Fysiotest valt att samarbeta med oss och det är en viktig del i vår strävan att optimera träningen så mycket som möjligt.


Men nu är det som sagt bara en dag som återstår av lägret innan det alltså är dags att bege sig hemåt för att göra de sista förberedelserna inför säsongen. Vi hoppas ni följer oss med spänning!

/Teamet