Tempo 

10 oktober, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Tävlingssäsongen kommer allt närmare och förutom den fysiska träningen så blir också skytteträningen mer fokuserad mot tävlingstempo. Morgonens skyttepass bestod av övningarna ’20×1′ och ’4×5’. ’20×1′ och ’4×5’ innebär att man skjuter 1 skott respektive 5 skott åt gången och att man mellan varje skjutning går in i/ut ur skjutställning, på detta sätt tränar man på att så snabbt som möjligt komma in i samma skjutställning. Genom att komma in i samma skjutställning minskar man risken för en ’träffbildsförflyttning’ och på så sätt höjs precisionen. Övningarna är som sagt också bra för att öka snabbheten i skjutserierna, genom att främst träna på att minska tidsåtgången till det första skottet men också mellan skotten i en skjutserie. 

På onsdag flyger vi till Mallorca för nästa träningsläger med teamet. Eftersom det blir allt kallare i Östersund just nu med risk för frost som tillsammans med en hel del löv gör det halt (och därmed farligt) att åka rullskidor, passar det bra att förlänga sommaren i Medelhavet under ”övergångsperioden” mellan höst och vinter här hemma. Vi får också ett bra tillfälle att fylla upp kroppen med D-vitamin inför vintern, ett viktigt vitamin för att stärka immunförsvaret.