Tuffa intervallpass

29 september, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Tjena,

Träningen rullar på som den ska och som vi skrev i förra inlägget så ligger fokuset just nu på intervallpassen. En nyhet för oss i teamet i år att vi har ett närmare samarbete med vår tränare Pär Svärdfeldt som jobbar halvtid med oss vilket gör att han närvarar på några pass i veckan. Detta är något vi tycker är väldigt värdefullt då vi kan få snabb och bra feedback på vad som behöver göras bättre under passen.

I måndags så körde vi ett pass där vi körde 40 maxdrag på cirka 10 sekunder så kallade impulser, det kanske inte låter så jobbigt med 10 sekunder men efter 40 stycken så blir man rätt mör. Det blev i alla fall ett riktigt bra pass där vi även fick jobba hårt med några tekniska detaljer och skytte under väldigt hård belastning.

Sedan blev det en dag med lugn träning innan vi igår, onsdag, körde en riktigt hård intervall man mot man. Då körde vi först ett maxdrag på 20 sekunder in till skytte och för varje bom vi sköt så fick vi stå i en straffzon i 5 sekunder per bom och sedan var det försten upp till toppen av björnberget vilket blev en sträcka som tog ca. 5 minuter. Detta gjorde vi 6 gånger och det blev en väldigt tuff och tävlingsrik intervall, där skyttet fick en stor inverkan på resultatet.

Här kommer några bilder:

img_1794-1

Daniel laddar magasinen inför ett skyttepass

img_1798

Pär hjälper Frida under ett skyttepass

Christofer är på läger tillsammans med Militärlandslaget som han är en del av nere i Italien där han andas alpluft och jagar höjdmeter.

ce-i-alperna

Fina vyer i Toblach för Christofer

Imorgon väntar nya intervaller i form av backintervaller på Frösön, det blir kul och garanterat väldigt jobbigt!

Vi hörs,

Team skididrott