Friskhuset

3 september, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Efter rullskidskytte-SM befinner sig större delen av teamet i Östersund och i träningsplaneringen genomförs en ”bas vecka”, med lite mera mängd i träningen och fokus på grundkapaciteten. Framåt tävlingssäsongen kommer träningen att bestå av fler och fler ”facit veckor” där intensiteten höjs och träningsmängden minskas, detta för att bygga upp en tävlingsform (både fysiskt och i skyttet) mot vinterns tävlingar.

I veckan har vi haft ett möte med Friskhuset i Östersund som vi med glädje inlett ett samarbete med. Friskhuset är en samlingsplats för friskvård med ett team av manuella terapeuter, mental coach, kostrådgivare och personlig tränare. De erbjuder en bred kompetens som team och expertis inom sina respektive områden för att uppnå optimal hälsa. Ett arbetssätt som vi i Team Skididrott delar när vi som individer sparrar varandra i träningen, med våra respektive styrkor, för att vi ska bli så bra skidskyttar som möjligt.

Med Friskhusets stöd får vi en trygghet i de områden, utöver träningen, som också behöver vara optimala för att kunna prestera på topp!

Teamet på besök hos Friskhuset som bjöd på fika och berättade om sin verksamhet.