Sammanfattning & Nyhet!

9 april, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Säsongen är nu till ända för oss alla i Teamet, om än två av oss lära avsluta säsongen mycket tidigare än så pga stora sjukdomsbekymmer. När vi alla ser tillbaka på hela säsongen så kan vi inte vara annat än nöjda. Träningen i sommar och höst har fört oss längre upp i listorna och vi ser och framförallt känner att vi går framåt med stora steg hela tiden vilket ger en rejäl motivations boost att starta igång det nya tränings året.

 

Men först vill vi sammanfatta lite av säsongen som gått.

Daniel har gjort sin bästa säsong någonsin, trots att han tvingats avluta sin säsong i förtid efter en lång sjukdomsperiod som inte vill släppa. När säsongen startade i Östersund med uttagningstävlingar så visade han direkt, med två andra platser, att han blir att räkna med i vinter. Helgen efter kördes IBU-cup i Idre med ett välmeriterat startfält. Att ta en 13.e plats där var riktigt imponerande och det gjorde att han blev reserv till WC tävlingarna i Östersund. Vidare in i säsongen presterade han så pass bra att han återigen blev uttagen till WC. Men denna gång fick han även starta och därmed köra sin världscupdebut. Det är stort! Att även klara av att kvala vidare till jaktstarten är en riktigt bra prestation. Daniel var ute på ungefär hälften av alla IBU-cuper som kördes innan han fick kasta in handduken pga sjukdom. Att trots detta bli bästa svensk i den totala IBU-cupen vittnar ändå om att han presterat bra under den delen av säsongen som han var med.

Daniels höjdpunkter från säsongen:

 • Världscupdebut Sprint i Pokljuka
 • Kvalificerad vidare på Jaktstart efter första WC racet.
 • 13: plats på IBU-cupen Idre
 • 4:e plats IBU-cup stafett Ridnaun
 • SM silver Masstart Östersund
 • Bästa svensk i totala IBU-cupen

 

Bettan startade igång den nya säsongen ordentligt genom att vinna 4 av 4 uttagningstävlingar och var då klar för världscupen. Hon började med en riktigt bra helg på WC premiären i Östersund med imponerande resultat både individuellt med en 15:e och 16:e plats och även i mix-stafetten där laget slutade 5:a med mycket nära till pallen. Helgen efter då världscupen gick i Hochfilzen gjorde hon sitt bästa lopp för säsongen då hon plockade 42 placeringar, från en mindre lyckad sprint dagen innan, och slutade 17:e. Dessutom hade hon andra bästa tid på det racet bara dryga sekunden från Tiril Eckhof som var snabbats. Imponerande! Tyvärr så drabbades även Bettan väldigt stora sjukdomsbesvär in på det nya året och fick precis innan VM tacka Nej till mästerskapet och då avsluta säsongen för att bli helt frisk och ge bästa starten på det nya tränings året istället.

Bettans höjdpunkter från säsongen:

 • 15:e plats WC Sprint Östersund
 • 16:e plats WC Jaktstart Östersund
 • 17:e plats WC Jaktstart Hochfilzen
 • 5:e plats WC Mix-stafett Östersund
 • SM Guld Masstart Östersund
 • SM Guld Rullskidskytte SM Sprint Torsby
 • SM Guld Rullskidskytte SM Jaktstart Torsby

 

Ingela har, till skillnad mot Daniel och Bettan, haft en riktigt bra säsong från juluppehållet och vidare genom hela säsongen. Efter att ha vunnit 4 sverigecuptävlingar i rad kring jul blev hon uttagen till IBU-cup. Direkt visade hon kapacitet och efter två 8:e platser blev hon klar för världscup i Ruhpolding. Hon fortsatte sin fina resultatrad även där och slog till med personbästa direkt på distansen och fick så klart fortsatt förtroende i världscupen. Helgen efter i Antholz var hon med i det dam stafettlag som tog en mäktig 6:e plats där Ingela imponerade stort både på vallen och i spåret. Efter ett kortare uppehåll fortsatte cirkusen till USA och Canada och Ingela fortsatte i fin stil och lyckades återigen göra personbästa på sprinten i Presque Isle med en fin fin 23:e plats! Nästa stora som väntade blev VM i Holmenkollen. Där radade hon upp kanon resultat dag för dag med höjdpunkten på sprinten där hon återigen slipade till sitt personbästa med en 22:a plats. Att avslutningsvis med dessa grymma resultat på VM bli uttagen till sin första masstart någonsin, och det på VM, är otroligt stort!

Ingelas höjdpunkter från säsongen:

 • SM Guld Distans Piteå
 • SM Brons Sprint Sollefteå
 • 6:e plats Stafett WC Antholz
 • 2st 8:e platser IBU-cup Sprint Nove Mesto
 • 22:a plats Sprint VM Holmenkollen
 • 23:e plats Sprint WC Presque Isle
 • 28:e plats Distans WC Ruhpolding
 • 29:e plats Masstart VM Holmenkollen
 • 32:a plats Jaktstart VM Holmenkollen
 • 32:a plats Distans VM Holmenkollen

 

 

Men nu blickar vi framåt mot nästa säsong och efter lite ledighet i april så drar vi igång på allvar igen i maj med fullt fokus.

Vi har även en riktigt rolig nyhet att meddela! Vi kommer att förstärka vårt Team till den kommande säsongen genom Christofer Eriksson (landslagsmeriterad man som nyligen tog 3 SM medaljer under avslutande tävlingarna i Sollefteå) och Frida Gustavsson (sista tre åren som junior uttagen i Juniorlandslaget och avslutade även hon SM i Sollefteå med två silvermedaljer, blir kommande säsong första års senior). Vi tycker det känns otroligt roligt och spännande och är övertygad om att vi tillsammans kommer kunna hjälpa varandra att nå högre höjder!

Kram
Bettan, Ingela & Daniel

cropped-img_0142.jpg