VM med en representant!

3 mars, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Vinterns stora mål är äntligen här, VM i Holmenkollen, och vi har en representant från Teamet på plats i form av Ingela Andersson!

Men vi börjar med en kort resumé..

Sista världscupen som kördes i USA, Presque Isle, blev en riktigt bra vecka för Ingela som var på plats. Första tävlingen där drog hon till med ett nytt personbästa i wc sammanhang och slutade på en fin fin 23:e plats. Jaktstarten dagen efter hade hon lite problem med kylan och känseln i fingrarna och fick därmed lite problem på vallen, men lyckades ändå ta en poängplats den dagen. Sista dagen kördes en stafett där alla tjejer gjorde riktigt bra sträckor och de slutade på en 8:e plats som är vinterns näst bästa placering.

Efter denna sista WC sväng så togs laget ut till VM som börjar med en Mix-stafett idag 15.30 på TV4.
Både Ingela och Bettan blev uttagen!

Bettan som efter sin sista penicillin kur försökte komma igång fick till slut tråkigt nog säga: Nej Tack till VM då hon fortfarande inte blivit av med en virusinfektion i kroppen som härjat länge. Hon försökte med en chansning och börja träna ändå ett tag då det kändes okej, men med åter bakslag så fick hon i början av pre-campen här i Östersund lämna det tråkiga beskedet att det inte blir något VM och hon lägger ner denna säsong nu och satsar på att bli frisk och komma tillbaka ännu stackare till nästa säsong.

Daniel har även han en jobbigare period just nu med en riktigt sliten kropp. Efter penicillinet så började kroppen sakteliga fungera, men tränade kanske lite för hårt och har sedan ca2.5v tillbaka haft en kropp som inte vill samarbeta. Men förhoppningsvis så släpper det snart och han kan stå redo på startlinjen nästa helg i Östersund då det är Sverige-cup.

Men Ingela befinner sig just nu på norsk mark och är redo för att kriga. Ett tufft pre-camp har genomförts i Östersund och i måndags gick resan i buss till VM. Nu har det varit några lugna dagar träning i hopp om att topp formen ska smyga sig fram mer och mer. Idag kör inte Ingela mix-stafetten men är redo om någon av dem av någon anledning inte kan åka då hon är förste reserv. Laget ställer upp som följande: Linn, Mona, Nelin och Lindström. Vi sitter hela Teamet klistrade tv:n och följer!

På lördag är det dags för Sprint och vi håller tummarna för att Ingela får chans att starta då!!

image1