Ibu-cup Nove Mesto

11 januari, 2016 Av av teamskididrott@gmail.com

Så var den första veckan med tävlingar efter juluppehållet till ända. Och det har varit en händelserik vecka minst sagt..

Tyvärr så fick Bettan beskedet påväg ner till Tyskland i tisdags att hon hade en infektion i kroppen och fick vända hemåt och skjuta upp premiärtävlingen för det nya året något. Men hon är redan igång med träningen och kommer inom kort att ansluta till Världscuplaget igen.

Daniel och Ingela har varit i Nove Mesto för tävlingar i Ibu-cupen under den gångna veckan. Då snöläget inte var optimalt så blev programmet ändrat och det blev två sprintar på schemat istället och med en något reviderad bana. Men trots detta stod de båda två för fina insatser under lördagens sprint där Ingela satte personbästa i Ibu-cupen med en 8:e plats trots en bom och Danne var bäste svensk på herrsidan även han med en 26:e plats.

Ingela följde sedan upp sin prestation på söndagen med ett lika fint lopp där hon med samma skytte återigen åkte till sig ännu en 8:e plats. Danne sköt tyvärr lite för mycket bom men det är sådant som händer ibland och som tur är finns chans till revansch redan på torsdag då nya sprintar står på schemat i Ridnaun där nästa Ibu-cup går av stapeln.

Men det svänger fort i skidskytte, och för Ingela svängde det från Sverige cup till världscup på två veckor. Hon får nämligen chansen att köra världscup distansen i Rupholding på torsdag. Kul!

Det var allt för nu,

/Teamet