Dags för uppdatering

15 december, 2015 Av av teamskididrott@gmail.com

Hej på er!

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade här på hemsidan.

Sedan sist så har det körts en hel del tävlingar så vi tar det från början. Vi var samtliga i teamet uttagna till internationella uppdrag efter den fina premiärhelgen i Östersund.

I Idre avgjordes den första IBU-cupen för säsongen och där gjorde Daniel åter igen ett kanon lopp under lördagen. Han hamnade på en grym 13:e plats, 1+0 i skytte, med 125 startande och många väl meriterade från världscupen. Med det loppet kvalade han in som reserv till Världscupen i Östersund. För Ingela förstörde snöfallet hela helgen och det blev inga framskjutna placeringar i den internationella premiären.

Under förra helgen gick också premiären av världscupen i Östersund av stapeln. Bettan gjorde en kanonvecka rakt igenom med undantag för distansen där premiärnerverna satte lite käppar i hjulen. Men annars blev det en 5:e plats i Mix-stafett, en 15:e respektive 16:e plats på sprint och jaktstart vilket är några av hennes bästa resultat i karriären hittills!

För en vecka sedan togs trupperna ut för världscup och IBU-cup innan jul. Där Bettan självklart fick vidare förtroende på världscupen medan Daniel får åka vidare på IBU-cup till Italien och Tyskland. Ingela fick dessvärre inte åka vidare utan försöka kvala in till internationella tävlingarna efter juluppehållet.

Under den gångna veckan har framgångarna för teamet fortsatt!

Bettan har varit i Österrikiska Hochfilzen för Världscuptävlingarna där. Efter en lite sämre sprint med ett fall och två bommade skott så revanscherade hon sig ordentligt under jaktstarten där hon klättrade från 59:e till 17:e plats och hade andra tid under jaktstarten!! Riktigt grymt lopp och dessutom lyckades hon skjuta fyra nollor.

Daniel har varit i Italien och kört IBU-cup under helgen där han gjorde en imponerande sträcka i fredags för det stafettlag som knep en 4:e plats i riktigt tufft motstånd. Sveriges bästa placering i dessa sammanhang på flera år! Han följde sedan upp med en 27:e plats under gårdagens sprint efter tyvärr två bommade skott, idag gjorde dock även han en riktigt fin uppåkning till en 21:a plats med en dryg sekund till 18:e. Väldigt tajt framåt alltså. En stabil helg alltså som bådar gott inför fortsättningen.

Ingela som tyvärr inte blev uttagen till någon internationell tävling har under helgen befunnit sig på hemmaplan på Sverigecupen i Boden. Där visade hon verkligen att hon vill ut i hetluften igen med tre segrar av tre möjliga. Dessutom var det i överlägsen stil med riktigt imponerande skidåkning under de två inledande dagarna och ett bra skytte med endast en bom under dagens distans i kalla -17 grader.

Nu väntar en vecka i slovenska Pokljuka för Bettan där det står nya världscuptävlingar på schemat. Danne befinner sig i Österrikiska Obertilliach för Ibu-cup tävlingar där han får fortsätta visa upp sig i hopp om att även han få chansen på Världscupen efter jul.

Ingela får tyvärr ofrivilligt långt jullov då det inte fanns några chanser att slå sig in i laget igen innan jul utan hon kommer börja träna på och få en ordentligt träningsperiod nu under juluppehållet något som förhoppningsvis ska gynna sig i slutet av säsongen.

Hälsningar Teamet

Foto: skidskytte.se, T-W Media