Öppningstävlingarna

24 november, 2015 Av av teamskididrott@gmail.com

Helgens OBS-tävlingar, tillika masstarts SM, blev väldigt lyckade för oss alla!

I lördags drog vi igång säsongen med en sprint. Damerna startade först och Östersund bjöd på fina förhållanden med hårda spår, 5-6minus men med lite små klurig vind. Bettan lyckades skjuta fullt och kunde ta hem segern för Emma Nilsson. Ingela fick med sig 2 bom (1+1) och fajtades om 3:e platsen men fick se sig besegrad med endast 1sek av Sara Nordstrand.

Herrloppet blev även det otroligt spännande. Daniel fick även han med sig 2 bom (0+2) men åkte riktigt bra på skidorna och slutade som 2:a, 13.7sek efter Sebastian Samuelsson som hade 1 bom. Daniel startade som nr 3 och gick i mål först av alla och hade därför inga tider att gå på under loppet.

 

På söndagens masstart fortsatte vi att leverera. Damerna först igen. Bettan lyckades återigen ta hem segern efter 3 bommade skott (1+1+1+0) och har därmed vunnit alla 4 OBS-tävlingar för uttagning till världscup och ibu-cup. Ingela var otroligt nära pallen med, men vid sista skjutningen då hon hade chans på medalj sköt hon 1 bom och tappade sen ett magasin framför vallen och lär lägga sig ned på mage för att få tag i det och sen åka iväg från vallen. Detta pga att man kan bli diskad om man lämnar kvar något på vallen. Ingela slutade på en 5:e plats 0,5sek från 4:e plats och 20sek från bronset.

På herrsidan blev det återigen en rafflande tävling. Många killar tillsammans ända in på sista stå. Daniel gjorde återigen ett kanon lopp och med 3bom (0+1+2+0) kunde ta hem silvermedaljen endast 13sek efter Tobias Arwidsson som vann med 2 bom.  På tredje plats hittade vi Fredrik Lindström.

 

Vi fick med oss många positiva besked under helgen som visar att vi är på väg åt rätt håll och att vi är starka nog att vara med och fajtas om världscup platserna i vinter.

Idag har det varit presskonferens där lagen till världscup och IBU-cup har presenterats. Vi är alla tre uttagna på internationella uppdrag.

Bettan är klar för Världscupen i Östersund som börjar nu till helgen. Hon är även klar för att starta Mix-stafetten och även de individuella loppen.

Daniel och Ingela är klar för IBU-cupen i Idre nu till helgen. Lördagens tävling blir också avgörande då bästa tjej och kille kommer ansluta till världscupen i Östersund. Så nu håller vi tummarna och ska kämpa för att vi kan få hela teamet på plats i Östersund på världscupen!

IMG_8003