Slut på lägret

20 september, 2015 Av av teamskididrott@gmail.com

Så har ännu ett läger passerat och snart är det inte mycket kvar innan säsongen drar igång.. Alnö som var lägerplatsen denna gång har tagit hand om oss väl och (nästan) visat sig från sin bästa sida. Vädret har varit lite varierat men det är ju så denna årstid. Vi får hoppas att vi sparat ihop till lite fler soldagar under nästa läger istället, chansen är ju stor då det är om en knapp månad på Mallorca.

Men nog om väder och mer om träning. På förmiddagen idag avslutade vi alltså lägret med stenhårda intervaller uppför Södra Berget, denna gång besteg vi det på rullskidor till skillnad mot i onsdags då det var med stavar och löpskor. Vet dock inte vad som var värst, båda två var sjukt jobbiga pass men riktigt givande!

Igår hann vi också med dubbla intervallpass, ett favorit i repris pass på rullskidbanan här där vi körde brutal-intervallerna från i somras. De går ut på att åka ca 2,5-3km 4 ggr och sedan ta snittiden och köra tills man inte klarar att hålla den tiden +10s längre. Bettan slog rekord med 13 varv igår! Totalt tog passet drygt 3 timmar, men vi nöjde oss inte där. På eftermiddagen var det nämligen stak-intervaller här ute på Alnö på schemat. Efter ytterligare 35 minuter intervaller uppför så var kroppen rätt mör igår. Och inte är den så mycket piggare nu, men det är bara lite jogg i eftermiddag nu innan det blir välbehövlig vila på måndag.

Bettan och Daniel stannar kvar och njuter av Sundsvall någon dag nu medan Ingela är påväg hem för att få vila upp krafterna på hemmaplan innan det drar igång. Våra målsättningar är höga och vi ligger inte på latsidan som ni hör! Fortsätt gärna att följa oss.

IMG_0599

/Teamet