Ny säsong, nya möjligheter

18 maj, 2015 Av av teamskididrott@gmail.com

Hej!

Vi är Team Skididrott – en gemensam satsning mot OS 2018 och VM i Östersund 2019.

Hela historian kring teamet började förra året. En stormig vår med stora förändringar i landslagen gjorde att vi fyra tog saken i våra egna händer.

Daniel och Victor hade sedan 2008 tränat med hjälp av Pär Svärdfeldt, och Ingela och Bettan tog nu kontakt med honom. Pär hjälpte gladeligen tjejerna med träning och upplägg, och teamet var då på gång. Sedan dess har vi varit på 6 läger tillsammans där vi alla har hjälpt varandra att utvecklas. Bland annat har vi varit på Mallorca två gånger och Ramundberget två gånger.

Säsongen som har varit har bjudit på sina små guldkorn där Bettans 9e plats i Östersund och Ingelas 6e plats i sprintstafett kanske lyser starkast. Daniel har även har tagit stora kliv framåt då han har representerat Sverige på många Europacupen och slutade på en 2a plats i totala Sverigecupen.

Har vi inte räknat helt fel så har Team Skididrott varit representerade på samtliga Världscuper, Europacuper och mästerskap under året!

Upplägget under förra sommaren/hösten gav alltså stora resultat för samtliga i teamet och vi har hittat en ny glädje i idrotten. Vi tror så mycket på vårt upplägg att tjejerna i teamet har vågat tacka nej till tryggheten i ett landslag, för att kunna fortsätta på samma bana som i fjol – i Team Skididrott.

Vi tar nu sikte mot en ny vinter med ännu bättre resultat, men innan vi är där krävs det en hel del jobb. Vi startar lägerverksamheten redan nu på tisdag, med ett av våra favoritläger då vi åker ner till värmen på Mallorca för att åka rullskidor, cykla, springa och må gött!

Om ni missat det så har vi nu en Facebooksida, ett Instagramkonto och såklart en hemsida för att kunna nå ut till er som hejar på oss, samt i hopp om att hitta nya samarbetspartners. Namnet Team Skididrott har sitt ursprung i vår tränare Pär Svärdfeldts internetshop skididrott.se, kolla gärna in den!

http://teamskididrott.com/wp-content/uploads/2015/05/img_0897.jpg?w=225

Mvh

/Team Skididrott